Perutusan Ketua Jabatan

Written by Super User. Posted in Uncategorised

Perutusan Pentadbir Tanah Bandar Baharu

Daerah Bandar Baharu sebagai sebuah daerah di Negeri Kedah, kini sedang mengalami fasa pembangunan yang mencabar. Peningkatan drastik penduduk dan pertumbuhan perbandaran yang pesat, bakal merubah senario pembangunan daerah serta mampu mencipta permasalahan sosio, ekonomi dan politik yang mencabar. Justeru, Pejabat Daerah dan Tanah Bandar Baharu yang berfungsi sebagai back-bone mekanisma pentadbiran peringkat daerah, harus bersedia dan mampu menangani cabaran perubahan yang sedang dan akan berlaku.

Pelan Strategik ini pada dasarnya menyediakan kerangka visi serta misi yang jelas mengenai matlamat yang ingin dicapai oleh organisasi ini dalam mendepani cabaran-cabaran semasa dan akan datang. Visi dan misi yang ingin dicapai terutamanya terarah kepada aspirasi untuk mewujudkan daerah sejahtera di mana program-program pembangunan sentiasa menekankan keseimbangan antara aspek fizikal, intelektual dan spiritual.

Adalah diharapkan pelan ini akan menjadi dokumen rujukan, memandu proses menentukan halatuju pembangunan Daerah Bandar Baharu yang teratur lagi praktikal. Dalam parameter yang telah ditentukan, diharapkan komitmen semua pihak iaitu agensi kerajaan, entiti swasta dan NGO akan menggembleng sumber-sumber yang ada dalam usaha melaksanakan strategi-strategi yang telah ditetapkan.

Tuan Haji Mohd Fauzi Bin Mustaffa, AMK.,BCK.

PEGAWAI DAERAH  BANDAR BAHARU

Kedah Darul Aman

 

Warga PDBB

 houseicon

 eGroup

Instun

Jupem2u

 

 

Perniagaan

 

perniagaan

Sistem eLesen

Scan QR KOD

scan

Pautan

Lambang Kedah kecik1malaysia-pngmscMyGovernmentmampu1JPAHRMISgov

Media

 

Video Audio


       

 

Pelawat

45918
Hari IniHari Ini29
SemalamSemalam32
Minggu IniMinggu Ini75
Bulan IniBulan Ini341
KeseluruhanKeseluruhan45918